Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Έντεχνος συλλογισμός

Μέσα από την ενασχόλησή μας με τα συναισθήματα συχνά αξιοποιήσαμε έργα τέχνης από γνωστούς ή άγνωστους ζωγράφους ως τροφή για σκέψη & έναυσμα για δημιουργικές συζητήσεις. Αναπτύσσοντας λοιπόν την παρατηρητικότητά μας & τον προφορικό μας λόγο, η φαντασία μας βρήκε την ευκαιρία ν' ανθίσει.


Με αφετηρία τον παραπάνω πίνακα, τα νήπια επινόησαν μία φανταστική ιστορία, ένα συνδυασμό αστυνομικού μυστηρίου & περιπέτειας, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο "Φαντάσματα". Το παραμύθι δημιουργήθηκε με τη συνεργασία όλων των παρόντων παιδιών, τα οποία εμπνευσμένα από την εικόνα αλληλοσυμπλήρωναν κι επέκτειναν τη σκέψη των φίλων τους, δημιούργησαν τους κεντρικούς ήρωες & τους έβαλαν σε ευφάνταστες περιπέτειες με ύπουλους κλέφτες & αστυνόμους, κεντώντας ένα γαϊτανάκι από ανατρεπτικά & αστεία γεγονότα, που αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι η φαντασία τους, αν κι έντονα επηρεασμένη από τα ηλεκτρονικά παιγνίδια & τα περιπετειώδη παιδικά, οργιάζει & εντυπωσιάζει.


Όταν τελείωσαν την ιστορία, ζήτησαν βεβαίως να την κάνουν βιβλίο & παρατήρησαν ότι για να γίνει αυτό, χρειάζεται εικόνες. Ανέλαβαν λοιπόν τα ίδια τα παιδιά να την εικονογραφήσουν εξατομικευμένα, μία σελίδα ο καθένας, και την επόμενη μέρα πρότειναν πιθανούς τίτλους:

"ΚΛΕΦΤΕΣ"
"ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ"
"ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ"
"Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ"
"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ & ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ"
"ΟΜΟΡΦΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ"
"ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ"
"Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ"


Μετά από ψηφοφορία επελέγη ο τίτλος "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ". Εποχιακές εργασίες δεν μας έχουν επιτρέψει ακόμη να φιλοτεχνήσουμε το εξώφυλλο & το οπισθόφυλλο όπως αρμόζει αλλά σύντομα θα το τελειοποιήσουμε και θα έχετε την ευκαιρία να το καμαρώσετε βιβλιοδετημένο στη βιβλιοθήκη μας. 

Για την ώρα μπορείτε τα απολαύσετε το εν λόγω παραμύθι σε μία παρουσίαση Powerpoint εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου