Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στον Ελληνικό Κόσμο...

Την Τρίτη 17 Μαρτίου επισκεφθήκαμε τον θεσπέσιο χώρο του Ελληνικού Κόσμου για να συμμετάσχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους" & να παρακολουθήσουμε στη Θόλο την τρισδιάστατη προβολή "Δαρβίνος: Το μυστήριο της ζωής".
Πρώτη μας στάση όμως ήταν το ευρύχωρο καφέ όπου προγευματίσαμε για να πάρουμε δυνάμεις για όσα θα επακολουθούσαν... Όλα τα νήπια επέδειξαν εξαιρετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του φαγητού, πραγματικά σαν να ήταν μεγάλοι για καφέ με φίλους...



Καθώς προχωρούσαμε προς την αίθουσα του προγράμματος το ενδιαφέρον μας τράβηξε ένα εντυπωσιακό ρομπότ, μέρος της συλλογής για την έκθεση παιγνιδιών.



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους" ξεκίνησε χαρούμενα με παιγνίδια γνωριμίας & μίμησης διαφόρων ζώων... Αλλοιώσαμε λιγάκι τις φωτογραφίες για να διατηρηθεί η ανωνυμία των παιδιών αλλά τα χαμόγελα που στόλιζαν διαρκώς τα πρόσωπά τους.






 
Τα νήπια άκουσαν και δραματοποίησαν ένα παραμύθι όπου άνθρωποι καταφθάνουν σ' ένα παραδεισένιο νησί & με την κακή τους συμπεριφορά ταράζουν τις ζωές των κατοίκων του. 
Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ζώα και συνεργαζόμενα προσπάθησαν να βρούνε λύση στο ξαφνικό πρόβλημα. Όλα μαζί διέσχισαν το νησί με χίλιες δυσκολίες κι έφτασαν μπροστά στο σοφό βασιλιά, του εξέθεσαν τα προβλήματα που τους δημιούργησαν οι άνθρωποι & ζήτησαν τη βοήθειά του για να βρεθεί λύση.














Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελείωσε με τα νήπια να διαδηλώνουν:" Αγαπώ και σέβομαι τα ζώα..."
Το δεύτερο μέρος της επίσκεψης ήταν και το πιο συγκλονιστικό: στη Θόλο η τρισδιάστατη ταινία για τη ζωή του Δαρβίνου ήταν μια δυνατή εμπειρία που μάγεψε μικρούς & μεγάλους. Τα παιδιά ρωτούσαν εάν πετάνε στ' αλήθεια κι εντυπωσιάστηκαν από τα υπέροχα γραφικά αλλά & τις πληροφορίες της ταινίας παρά το υψηλό της επίπεδο.




Συνολικά ήταν μία πράγματι μία εκπαιδευτικά ψυχαγωγικότατη επίσκεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου