Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γραμματάκια

Τώρα που όλα τα νήπια είχαν την ευκαιρία να γίνουν Υπεύθυνος Ημέρας και να βρεθούν στο κέντρο της προσοχής δίνοντας συνέντευξη στους φίλους τους σχετικά με τα αγαπημένα τους πράγματα, αφού βέβαια πρώτα δέχτηκαν τα ευεργετικά κομπλιμέντα των συμμαθητών τους προς τόνωσιν της αυτοεκτίμησής τους, ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τον κάθε Υπέυθυνο ξεχωριστά και να μάθουμε λίγο περισσότερα για το όνομά του/της.
Στο δεύτερο κύκλο υπευθύνων λοιπόν εστιάσαμε στο αρχικό γράμμα του κάθε ονόματος, είδαμε τη σχετική ιστορία από την εκπαιδευτική τηλεόραση και εξερευνήσαμε εικαστικά το γράμμα αυτό.
Πάρτε μια πρώτη γεύση από τις δημιουργίες μας με τα αρχιγράμματα των πρώτων υπευθύνων. 

Κατ'αρχάς στολίσαμε το κεφαλαίο Μ για τη Μαριαλένα μας και το Γ για το Γιώργο μας...








Όταν ήρθε η σειρά του Μπάμπη μας, γράψαμε το Μ σε μεγάλο χαρτί κι ύστερα παίξαμε μαζί του λέγοντας με τι μοιάζει... κι έτσι καταλήξαμε να το μεταμορφώσουμε σε... βουνά, δρόμους & γεφύρια. Μερικοί προτίμησαν να το μεταμορφώσουν σε δόντια δράκων, οι πιο ρεαλιστές απλώς το χρησιμοποίησαν για δημιουργήσουν μία εικαστική σύνθεση.






Έπεται και συνέχεια [βεβαίως βεβαίως] μετά την 28η Οκτωβρίου που μας διέκοψε αυτή τη δραστηριότητα αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε με το ΟΧΙ και το ΑΕΡΑ...

Πρώτοι υπεύθυνοι μετά την 28η ήταν η Εύη και ο Κυριάκος. Ιδού τα στολισμένα τους αρχιγράμματα! Αυτή η δραστηριότητα έχει συναρπάσει τα νήπια τόσο που τα περισσότερα μόλις τελειώσουν ένα γράμμα, στολίζουν και δεύτερο με διαφορετικό τρόπο [μερικά ακόμη και τρίτο!!]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου