Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Out of Eden Learn - Footstep 3

Taking neighborhood walks

Το τρίτο γράμμα του Paul συνοδευόταν από ένα υπέροχο κείμενο στο οποίο μας μιλούσε για τις καμήλες του, τη ζωή μαζί τους, τις παραξενιές τους και τις ανάγκες τους. Ήταν άκρως διασκεδαστικό αλλά και αποκαλυπτικό. Τα νήπια εξέφρασαν διάφορες απόψεις για τα συμπαθή αυτά ζώα και χρησιμοποιώντας τη ρουτίνα σκέψης "Step Inside" προσπάθησαν να μπουν στο μυαλό των καμήλων για να πουν τι μπορεί να έλεγαν αυτές για τον Paul & τη συμπεριφορά του... 


Όλες οι απόψεις κατεγράφησαν και αναρτήθηκαν στην τάξη, για να μπορέσουμε όμως να τις μοιραστούμε με τα παιδιά των άλλων χωρών στην πλατφόρμα του προγράμματος Out of Eden Learn, οι ιδέες μεταφράστηκαν στ' αγγλικά, χωρίστηκαν σε δύο τύπους: Αυτές που αφορούσαν τον Paul έγιναν μία μίνι ταινία με τίτλο "A Paul-logy" εμπνευσμένο από το δικό του "Camel-ology" κι αυτές που ήταν γενικές σκέψεις μετατράπηκαν σε κινούμενες εικόνες. 


Ο ίδιος μάλιστα ο Paul Salopek σχολιάζοντας στο Twitter το "Α Paul-logy" έγραψε "... a camel love letter from Greece", σχόλιο το οποίο βέβαια μας γέμισε χαρά. 


Αφήνοντας στην άκρη τις καμήλες που μας ενθουσίασαν, αφιερώσαμε χρόνο και ενέργεια στην υλοποίηση της αποστολής που μας ανέθεσε ο Paul: Έπρεπε να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή μας, να κάνουμε τους ρεπόρτερ προσπαθώντας να ανακαλύψουμε καινούρια στοιχεία στο οικείο μας περιβάλλον, κοιτάζοντας αργά και προσεκτικά γύρω μας π.χ. καθώς ερχόμαστε στο σχολείο και αποτυπώντας φωτογραφικά τις ανακαλύψεις μας. Μας πρότεινε ακόμη να εστιάσουμε σε λεπτομέρειες, κοιτάζοντας τ΄αντικείμενα από διαφορετικές πλευρές ή/και χρησιμοποιώντας εργαλεία που θα διαφοροποιήσουν την οπτική μας όπως κυάλια, μεγεθυντικούς φακούς κλπ. 



Δεδομένης της αντικειμενικής δυσκολίας να περπατήσουμε όλοι μαζί στους δρόμους γύρω από το σχολείο μας, αποφασίσαμε να παρατηρήσουμε από κοντά την αυλή μας και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα ευρήματα για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Όλη η σειρά των δραστηριοτήτων αυτών έχουν παρουσιαστεί σε προηγούμενη ανάρτηση, οπότε εδώ σας παρουσιάζουμε το υλικό που τελικά αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του Out of Eden Learn, με τη μορφή φωτογραφιών και βίντεο, στο οποίο προβάλλονται οι σκέψεις των παιδιών από τη δραστηριότητα εμψύχωσης των διαφόρων άψυχων αντικειμένων που βρήκαμε γύρω από το θάμνο της αυλής, χρησιμοποιώντας ξανά τη ρουτίνα σκέψης "Step Inside". Το εν λόγω βίντεο είναι διαθέσιμο στο you tube




 Το υλικό που ανεβαίνει στην πλατφόρμα του προγράμματος είναι πάντοτε στα αγγλικά ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία των ομάδων που ανήκουν στο κάθε Walking Party.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου