Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Out of Eden Learn - Footstep 1

Setting off

Ένα μυστηριώδες γράμμα έφθασε στην τάξη μας κάποια μέρα του φθινοπώρου και τα νήπια προβληματίστηκαν πολύ για την εμφάνισή του... Για ποιον είναι, ποιος το έστειλε, πώς ήρθε στην τάξη μας... Τα πρώτα αυτά ερωτήματα απαντήθηκαν με την ανάγνωση του φακέλου.


Οι πρώτοι μας προβληματισμοί αφορούσαν τον ίδιο τον Paul και την ιδιότητά του, όπως την έγραφε στο φάκελο της επιστολής του. Σκεφθήκαμε λοιπόν και καταγράψαμε τις παρακάτω εικασίες σχετικά με το τι κάνει ένας δημοσιογράφος ή /και ένας ανθρωπολόγος: 


Στη συνέχεια διαβάσαμε την επιστολή, όπου ο Paul μας ενημέρωνε για το ταξίδι του και μας προσκαλούσε να συμμετάσχουμε στην κοινότητα του Out of Eden Learn. 


Τα νήπια ενθουσιάστηκαν κι αποφάσισαν αμέσως ν' ακολουθήσουν τον Paul Salopek στο ταξίδι αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με τις οδηγίες του αποφασίσαμε και το όνομα της ομάδας μας "οι φίλοι από την Ελλάδα που περπατούν παρέα" κι ετοιμάσαμε μία ομαδική ζωγραφιά για ν' αποτελέσει το avatar μας στην κοινότητα.


Κάποιοι μάλιστα ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που ετοίμασαν και ατομικές εικαστικές δημιουργίες με μηνύματα για τον Paul.







Παρακολουθήσαμε το εισαγωγικό βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο και στο you tube. Αμέσως μετά συζητήσαμε τι μας έκανε εντύπωση στο βίντεο του Paul:


Και σύμφωνα με τις οδηγίες του ανταλλάξαμε απόψεις για το τι μας αρέσει να κάνουμε στο σχολείο μας προκειμένου να το παρουσιάσουμε στους νέους μας φίλους απ' όλον τον κόσμο. Μετά από αρκετή συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:


Τις επόμενες μέρες είδαμε τις ιδέες μας ανηρτημένες στην πλατφόρμα του Out of Eden Learn και πρωτογνωρίσαμε τους συνοδοιπόρους μας: 


Vancouver, British Colombia, Canada
Berkley, California, United States
Bogota, Colombia
Nikaia, Greece (23ο Ν/Γ)
Keratsini, Greece  (17ο & 18ο Ν/Γ)
Bandung, Indonesia
Singapore, Singapore

Όταν μάλιστα η ομάδα από τον Καναδά εντυπωσιάστηκε από το αλφάβητό μας επειδή τους φάνηκε διαφορετικό και μας ρώτησαν αν είναι κι οι αριθμοί μας διαφορετικοί, τα νήπια έσπευσαν να γράψουν σ' ένα χαρτί μερικούς αριθμούς για να τους στείλουν στους καινούριους τους φίλους. Ιδού:


Η ολοκλήρωση της πρώτης μας αποστολής μας γέμισε περηφάνεια κι ενθουσιασμό και περιμέναμε ανυπόμονα το επόμενο γράμμα του Paul.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου