Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Out of Eden Learn - Footstep 2

Creating neighborhood maps

Το δεύτερο γράμμα του Paul Salopek μας έδωσε πληροφορίες για το μέχρι τώρα ταξίδι του και κοιτάξαμε στο χάρτη της πλατφόρμας τη διαδρομή που έχει ακολουθήσει και τις χώρες που έχει διασχίσει. Αποστολή μας ήταν να περιπλανηθούμε κι εμείς στη γειτονιά μας ώστε να την παρατηρήσουμε προσεκτικά, ανακαλύπτοντας ίσως καινούρια στοιχεία και να φτιάξουμε το δικό μας χάρτη.  Κατ' αρχάς συζητήσαμε για το ποιο είναι το αγαπημένο μας σημείο στη γειτονιά και γιατί μας αρέσει: τα νήπια μοιράστηκαν διάφορες απόψεις και ιστορίες από διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί στη γειτονιά. Μετά βέβαια ακολούθησε εικαστική αναπαράσταση των περιοχών αυτών. Οι ζωγραφιές συγκεντρώθηκαν & μέσω επεξεργασίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή εκτυπώθηκαν σε σμίκρυνση για να χωρέσουν στον τελικό χάρτη, ο οποίος ετοιμάστηκε τις επόμενες μέρες. Ως αφετηρία χρησιμοποιήσαμε τη μακέτα-δρόμο της γωνιάς των αυτοκινήτων γιατί ήταν ο πιο προσιτός μας χάρτης. 


Αποφασίσαμε να κάνουμε τη βάση από ανοιχτόχρωμο χαρτόνι κι η δασκάλα έκανε την αρχή χωρίζοντάς το σε οικοδομικά τετράγωνα όπως η μακέτα μας. Ύστερα χωριστήκαμε σε ομάδες για να βάψουμε τους δρόμους, να ζωγραφίσουμε και να κόψουμε τα σπίτια της γειτονιάς αλλά και τα οχήματα και να φιλοτεχνήσουμε τους ελεύθερους - ανοιχτούς χώρους.

Η ομάδα των δρόμων...



Η ομάδα των σπιτιών...



Η ομάδα των οχημάτων...



Στο τέλος κολλήσαμε τις σμικρύνσεις των αγαπημένων μας σημείων μαζί με τα λόγια του κάθε παιδιού. Στο κέντρο, όπως φαίνεται καθαρά, τοποθετήσαμε το σχολείο μας γιατί πολλοί συμφώνησαν ότι είναι ένα μέρος που αγαπάμε πολύ. 






Επίσης, με τη βοήθεια των γονιών μας τραβήξαμε φωτογραφία το αγαπημένο μας σημείο της γειτονιάς & με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλες οι φωτογραφίες έφτασαν στα χέρια της δασκάλας μας, η οποία τις συνέδεσε με τις ζωγραφιές και τις σκέψεις μας σε μία μίνι ταινία για να μπορούμε όλοι να βλέπουμε με λεπτομέρειες όλα όσα κρύβονται στη μικρογραφία του χάρτη μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου