Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πρόσφυγες - Ειρήνη

Καθώς το θέμα των προσφύγων μας απασχόλησε έντονα χάρη στο κείμενο του Paul για τους συλλέκτες ντομάτας - Σύριους πρόσφυγες στην Ιορδανία, παρουσιάστηκε στα παιδιά ένα σύντομο βίντεο για μία μικρή προσφυγοπούλα, την Ειρήνη, το οποίο μπορείτε να βρείτε στo you tube. Ακολούθησε συζήτηση για το ταξίδι της μικρής Ειρήνης & τα νήπια προσπάθησαν να θυμηθούν τα διάφορα μέρη από τα οποία πέρασε η Ειρήνη και πως της φέρθηκαν εκεί. Με βασική επιδίωξη να κατανοήσουν τα παιδιά εις βάθος την ιστορία, αφού την αναδιηγηθήκαμε, τα νήπια χωρίστηκαν σε ζευγάρια και ανέλαβαν να εικονογραφήσουν τον κάθε τόπο απ' όπου πέρασε η Ειρήνη. Στα έργα τους καθρεφτίστηκε η συμπεριφορά των κατοίκων του κάθε τόπου απέναντι στη μικρή προσφυγοπούλα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πόσο καλά είχαν καταλάβει την ιστορία. Ιδού:










Πολύ σημαντικό ήταν το τελευταίο σκέλος της δραστηριότητας αυτής όπου τα παιδιά κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη συνεργασία που είχαν με το ζευγάρι τους αλλά και την ίδια την εργασία. Κάθε παιδί ατομικά κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του, διότι σε προγενέστερη περίπτωση ομαδικής απόπειρας αξιολόγησης τα νήπια επηρεάζονταν από τις απόψεις των συνομηλίκων τους. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι κάποια παιδιά προχώρησαν και σε σχόλια για το πως θα μπορούσε η συνεργασία τους με το ζευγάρι τους να γίνει καλύτερη. Κάποια παιδιά που έκαναν την εργασία χωρίς συνεργάτη διότι δε βρήκαν κάποιον της αρεσκείας τους, αξιολόγησαν τη δική τους εμπειρία κι εξέφρασαν κατά πόσο τους άρεσε η 'σόλο' εργασία ή αν θα προτιμούσαν τελικά να είχαν βρει συνεργάτη.






3 σχόλια:

  1. Σας παρακολουθώ και μου αρέσει η δουλειά που κάνατε. Είναι εξαιρετική. Συνιστώ να την προωθείτε και στην κοινότητα νηπιαγωγική τρέλα για να το βλέπουν ακόμα περισσότεροι. Κι εγώ λόγω έλλειψης χρόνου δεν έμπαινα στα μπλογκσ τον τελαυταίο καιρό, ενώ στην κοινότητα τα έβρισκα όλα συγκεντρωμένα. Αν χρειάζεστε βοήθεια πως να το κοινοποιήσετε, στη διάθεσή σας! Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, συνάδελφε, και για τη συμβουλή. Θα την ακολουθήσω κι αν βρω δυσκολία, θα σου ζητήσω βοήθεια. Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Τζένη!!! Τέλεια! Καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή