Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Αγάπης... συνέχεια!

Συνεχίζοντας την ιδέα της κυρίας Ελένης μας για το τρένο της αγάπης, η τελευταία δραστηριότητα της Παρασκευής που μας πέρασε ήταν ένα χαρούμενο κινητικό παιγνίδι γραμμάτων & σύνθεσης λέξεων που έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να κλείσουν την εβδομάδα μπαίνοντας σε παιγνίδι ρόλων να εξασκήσουν τις προαναγνωστικές τους δεξιότητες και την παρατηρητικότητά τους.
Η δραστηριότητα ξεκίνησε με αφήγηση...
Μία φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα μακρινή, στη χώρα των συναισθημάτων, ζούσαν όλα τα συναισθήματα μονιασμένα. Ο βασιλιάς κι η βασίλισσα ήταν πολύ χαρούμενοι αφού μόλις είχαν αποκτήσει το μωρό τους... Όμως μία μάγισσα κακιά ζήλεψε την ευτυχία τους & θύμωσε με τη χαρά τους. Ένα βράδυ πήγε κρυφά στο παλάτι κι έκλεψε το μωρό. Το πήρε στο κάστρο της, πέρα από τη μαγεμένη λίμνη. Οι γονείς του μωρού ένιωθαν τεράστια λύπη κι έκλαιγαν πολλές μέρες. Τελικά ζήτησαν βοήθεια για να πάρουν πίσω το μωρό τους κι όλοι οι ιππότες κι οι δεσποσύνες του βασιλείου προσφέρθηκαν να βοηθήσουν... Για να ελευθερωθεί το μωρό όμως από το κάστρο της μάγισσας, έπρεπε να πραγματοποιηθούν τρεις δοκιμασίες:
Πρώτον, να διασχίσουν τη μαγεμένη λίμνη πηδώντας σα βατραχάκια πάνω από τα εμπόδια...
Δεύτερον, να ξεμπερδέψουν τα γράμματα & να φτιάξουν τη λέξη που μισεί η κακιά μάγισσα...
Τρίτον, να πούνε το ξόρκι της απελευθέρωσης: 
Με αγάπη στην καρδιά και δυο λόγια με χαρά
ένα γρίφο μυστικό λύνω, λέω το σωστό...
Τότε θα μπορούσαν να πάρουν το μωρό από το κάστρο της μάγισσας & να το φέρουν σπίτι του.

Το μωρό περιμένει να το σώσουν...
Όλα τα νήπια έπαιξαν μ' επιτυχία & χαρά το ρόλο του γενναίου ιππότη & της γενναίας δεσποσύνης, ολοκληρώνοντας τις δοκιμασίες & σώζοντας το βασιλικό μωρό.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου