Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Ονόματα

 Οι πρώτες μέρες του σχολείου κυλούν πάντα με παιγνίδια γνωριμίας και εξοικείωση με το χώρο της τάξης. Καθώς τα παιδιά εισάγονται στην σχολική ομάδα, το όνομά τους αποκτά πρωτεύουσα σημασία τόσο για πρακτικούς λόγους (που κάθονται, ποιο είναι το συρτάρι τους, ο χώρος της τσάντας τους, η κρεμάστρα τους κλπ.) όσο και για συναισθηματικούς: Το όνομά μας είναι συνυφασμένο με την μοναδική μας ταυτότητα και μας καθορίζει κατά τη συμμετοχή μας στην ομάδα. Φυσικά τα νήπια γνωρίζουν ήδη την εικόνα του ονόματός τους και κατά πλειοψηφία μπορούν και να το γράφουν, τα προνήπια όμως ίσως για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να το παρατηρήσουν και να παίξουν μαζί του. Έτσι οργανώθηκαν διάφορα παιγνίδια [τύπου 'Μουσικές Καρέκλες΄] για την αναγνώριση του ονόματος και του αρχικού γράμματος και πραγματοποιήθηκαν 'εργασίες' διακόσμησής τους με επιπλέον στόχο την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας.


































Επίσης μιλήσαμε για το σχολείο, τους στόχους και τους κανόνες του και καταγράψαμε τις απόψεις των παιδιών, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για όλο τον χρόνο και τον κόπο σας!!! Πολλή καλή δουλειά!Χάρηκε η Παναγιώτα που τα ξαναείδε..Τα έδειχνε στις αδερφές και στον πατέρα της όλο υπερηφάνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή