Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Χαρταετοί....

Με αφορμή την υπέροχη ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Το τραγούδι του χαρταετού" που είδαμε σε παρουσίαση powerpoint, τα νήπια ζήτησαν να κατασκευάσουν τους δικούς τους χαρταετούς, με ψαλίδι & χρώματα.... Μόλις τους τελειώσαμε, στολίσαμε την τάξη μας & στο διάλειμμα προσπαθήσαμε να πετάξουμε το δικό μας μεγάλο χαρταετό, δώρο της Μαριαλένας στο νηπιαγωγείο μας. Επίσης, ακούσαμε την υπέροχη μουσική ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε εδώ

 

 













Δυστυχώς και ο δικός μας χαρταετός αποδείχθηκε απρόθυμος να πετάξει & τα παιδιά συμπέραναν ότι ίσως φοβάται, όπως ο χαρταετός του παραμυθιού. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία ν' ανοίξουμε και το κεφάλαιο ΦΟΒΟΣ από την ενότητα Συναισθήματα & να ζωγραφίσουμε το ανθρωπάκι του μήνα μαζί με κάτι που το φοβίζει... Ιδού οι ζωγραφιές μας & μερικά τρομαχτικά πράγματα, που φοβίζουν σίγουρα τα μικρά μας ανθρωπάκια. 



Φίλιππος







Τις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε πιο εκτεταμένα και άμεσα για τους δικούς μας μεγάλους φόβους & θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου