Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Μαθηματικές δραστηριότητες

Φέτος σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε τους αριθμούς ολιστικά με στόχο να συνδέσουν τα παιδιά την πληθυκότητα με το κάθε σύμβολο & ν' αναπτύξουν τη λογικομαθηματική τους σκέψη. Από τις ομαδοποιήσεις & τις αντιστοιχίσεις περάσαμε ομαλά στη δημιουργία & συμπλήρωση πίνακα διπλής εισόδου με αφορμή την δραστηριότητα απόδοσης συμβόλων στα ζώα-υποψήφιους αρχηγούς της Χώρας του Χειμώνα. Συγκεντρώσαμε τα στοιχεία από τις ατομικές καταγραφές & συμπληρώσαμε τον πρώτο πίνακα.


Καινούριες κάρτες μας επέτρεψαν να φτιάξουμε το δεύτερο πίνακα, αυτή τη φορά με αριθμούς ως το 4.Ο ξαφνικός χιονιάς μας αποδεκάτισε ως τμήμα & για να περάσει η ώρα μας ευχάριστα, το ... ρίξαμε στο sudoku με αποκριάτικα θέματα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κι αφού στα νήπια αρέσουν, όπως φαίνεται,  πολύ οι μαθηματικές αυτές σπαζοκεφαλιές, δημιουργήσαμε ένα μόνιμο επιτοίχιο παιγνίδι με κάρτες που συμπληρώνουν πίνακα διπλής εισόδου Πληθυκότητας-Συμβόλου. Στην αρχή τα παιδιά το έπαιξαν με καθοδήγηση, τώρα πια έχει γίνει ένα αγαπημένο παιγνίδι για την πρωινή ελεύθερη απασχόληση.


και το παιγνίδι συνεχίζεται...

2 σχόλια: