Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Το χ των χρωμάτων...

Ενασχολούμενοι με το θέμα των χρωμάτων τις πρώτες εβδομάδες του νηπιαγωγείου και με αφορμή το όνομα του πρώτου υπέυθυνου της χρονιάς, παίξαμε λίγο με το γράμμα Χ... Διαβάσαμε τα αινίγματο-ποιήματα του Ευγένιου Τριβιζά και προσπαθήσαμε κι εμείς να σκεφθούμε ανθρώπους ή πράγματα που ξέρουμε και τ' όνομά τους αρχίζει από Χ... Για πρώτη προσπάθεια τα πήγαμε αρκετά καλά...


Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε το Χ με διάφορα μέρη του σώματός μας, τα παιδιά πρότειναν διάφορους τρόπους να σταυρώσουν χέρια ή πόδια ή δάχτυλα, όρθια ή καθιστά ή ξαπλωτά κι ύστερα προσπαθήσαμε [επιτυχώς] να δημιουργήσουμε Χ με πλαστελίνη... Τέλος με χαρτοταινία φτιάξαμε ένα μεγάλο Χ στο πάτωμα κι αφού τα νήπια το βίωσαν και κινητικά περπατώντας επάνω του σε ζευγάρια με βασική οδηγία να ρυθμίσουν έτσι το βήμα τους ώστε να μην 'τρακάρουν' στη 'διασταύρωση', έπαιρναν τον ειδικό μαρκαδόρο κι έγραφαν το Χ στον πίνακα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν αχνοφαίνονται οι μικροί μαθητές σε δράση.

Κι ο υπέυθυνος της ημέρας, με καμάρι καθισμένος στη μεγάλη καρέκλα, βοηθούσε τους μικρούς μαθητές με τους μαρκαδόρους και τα καπάκια τους κι οι πιο μικροκαμωμένοι [λόγω ηλικίας] τεντώνονταν με χαρά για να γράψουν πρώτη φορά στο μεγάλο πίνακα του σχολείου... την ίδια στιγμή μία μεγάλη ικανοποίηση για το επίτευγμά τους γραφόταν στα πρόσωπά τους!

1 σχόλιο:

  1. ΣυγΧαρητήρια!!! Είμαι σίγουρη θα είΧατε πολλά Χαρούμενα μουτράκια με αυτές τις δραστηριότητες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή