Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Χαρτογραφώντας τη γειτονιά μας

Στα πλαίσια της διαρκούς μας προσπάθειας να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους, να βρούμε κοινά σημειά επαφής αλλά και ν' αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά μας αναγνωρίζοντας τις διαφορές μας κι εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς, αποφασίσαμε να συζητήσουμε και ν' αποκαλύψουμε το αγαπημένο μας σημείο στη γειτονιά. Μετά τη συζήτηση βέβαια ακολούθησε η εικαστική αναπαράσταση της περιοχής αυτής...
Πάνος
Στεφανία
Νικολέτα
Οι ζωγραφιές συγκεντρώθηκαν & μέσω επεξεργασίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή εκτυπώθηκαν σε σμίκρυνση για να χωρέσουν στον τελικό χάρτη, ο οποίος ετοιμάστηκε τις επόμενες μέρες. Ως αφετηρία χρησιμοποιήσαμε τη μακέτα-δρόμο της γωνιάς των αυτοκινήτων γιατί ήταν ο πιο προσιτός στο σκοπό μας χάρτης. 
Αποφασίσαμε να κάνουμε τη βάση από ανοιχτόχρωμο χαρτόνι [μετά από ψηφοφορία επικράτησε το ροζ] κι η δασκάλα έκανε την αρχή χωρίζοντάς το σε οικοδομικά τετράγωνα όπως η μακέτα μας. Από κει κι ύστερα αναλάβαμε μόνοι μας τη δημιουργία: Χωριστήκαμε σε ομάδες για να βάψουμε τους δρόμους, να ζωγραφίσουμε και να κόψουμε τα σπίτια της γειτονιάς αλλά και τα οχήματα και να φιλοτεχνήσουμε τους ελεύθερους - ανοιχτούς χώρους.
Η ομάδα των δρόμων...
Η ομάδα των σπιτιών...
Η ομάδα των οχημάτων...
Στο τέλος κολλήσαμε τις σμικρύνσεις των αγαπημένων μας σημείων μαζί με τα λόγια του κάθε παιδιού. Στο κέντρο, όπως φαίνεται καθαρά, τοποθετήσαμε το σχολείο μας γιατί πολλοί συμφώνησαν ότι είναι ένα μέρος που αγαπάμε πολύ. Έτσι ο χάρτης μας ολοκληρώθηκε και κοσμούσε την τάξη μας μέχρι περίπου τα Χριστούγεννα. 

Επίσης, με τη βοήθεια των γονιών μας τραβήξαμε φωτογραφία το αγαπημένο μας σημείο της γειτονιάς & με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλες οι φωτογραφίες έφτασαν στα χέρια της δασκάλας μας, η οποία τις συνέδεσε με τις ζωγραφιές και τις σκέψεις μας σε μία μίνι ταινία για να μπορούμε όλοι να βλέπουμε με λεπτομέρειες όλα όσα κρύβονται στη μικρογραφία του χάρτη μας. Κι είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε την ταινία αυτή μαζί σας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου