Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σκυταλοδρομία γραφής... ή αλλιώς Κοίτα, τρέξε, γράψε!

Γνωστό κι αγαπημένο παιγνίδι αυτή η σκυταλοδρομία, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας αυτήν την φορά [αφού η ομάδα γίνεται όλο και πιο δυνατή]: δεν αρκούσε απλώς να βρουν τη ζητούμενη λέξη για να την πάρουν μαζί τους και να την αντιγράψουν, έπρεπε να 'φωτογραφίσουν' με το μυαλό τους τη λέξη μαμά ή μητέρα και να τρέξουν υπερπηδώντας μικροεμπόδια για να τη γράψουν στο καβαλέτο στην απέναντι πλευρά του διαδρόμου μας...







Εάν βεβαίως δεν μπορούσαν να τη θυμηθούν, είχαν το δικαίωμα να ξανατρέξουν πίσω και να την ξανακοιτάξουν όσες φορές ήθελαν μέχρι να την ολοκληρώσουν... έτσι όμως καθυστερούσαν κι η ομάδα τους δε θα τελείωνε πρώτη, οπότε είχαν πραγματικά σοβαρό κίνητρο να ολοκληρώσουν τη λέξη τους το συντομότερο δυνατόν! Τα νήπια πραγματικά απόλαυσαν τη δραστηριότητα αυτή, τρέχοντας και πηδώντας σα σίφουνες κυριολεκτικά [όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες] κι υπήρξαν αρκετά που δε χρειάστηκαν παραπάνω από μία δεύτερη ματιά για να καταφέρουν να γράψουν τη πιο δύσκολη λέξη [μητέρα].






Εκτός από την εξάσκηση δεξιοτήτων γραφής, ο ενθουσιασμός των παιδιών κι η χαρά στα πρόσωπά τους είναι ο βασικός λόγος που αυτή η δραστηριότητα παραμένει σταθερά μία από τις πιο αγαπημένες μας.

2 σχόλια:

  1. Και μένα είναι μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες που κάνεις με τα μικρά σου!! Η μάθηση μέσα απ' το παιχνίδι! Τέλεια Τζένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χαρούμενα μουτράκια του τμήματος σας είναι η επιβεβαίωση της καλής δουλειάς που κάνετε.Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή