Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Οι παραμυθοϊστορίες μας...

Σε μικρές ομάδες, αφού επέλεξαν ένα πίνακα ζωγραφικής της αρεσκείας τους, μαμάδες & παιδιά δημιούργησαν ένα παραμύθι με αφετηρία το έργο τέχνης της επιλογής τους.


Αναστασία & Μάριος με τις μαμάδες τους



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το κουκί & το ρεβίθι και ζούσαν σε μια λίμνη όπου ήταν κροκόδειλοι & πάπιες. Μία φορά λοιπόν ήρθε ο Θεούλης κι είπε ότι αγαπάει το μωρό της κι όταν μεγαλώσει θα είναι ο Χριστούλης... Μετά κοιμήθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του και του είπε ένα παραμύθι και μετά ξύπνησε γιατί πείναγε...
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.








Κυριάκος, Σπύρος & Ραφαήλ με τις μαμάδες τους


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια βαρκούλα, ένα παιδάκι κι ένας μπαμπάς. Είχαν και μια καμηλοπάρδαλη. Ήταν τα ψάρια στη βάρκα αλλά δεν ήταν εκεί οι άνθρωποι. Έπρεπε να φάνε όμως!
Μετά άκουσαν έναν ήχο: ήταν μια νύφη κι ένας γαμπρός, πήραν μια βάρκα, βουτήξανε και πηδήξανε από κει και βρήκαν τα ψάρια. Όμως τους έλειπε το αμάξι για να πάνε σπίτι τους... Το σπίτι τους ήταν στη Μάλτα! Άντεεε, πήραν το αεροπλάνο & πέταξαν στον ουρανό αλλά έπεσαν κάτω γιατί ήταν ανοιχτό το γκαράζ του αεροπλάνου... Έπεσαν κάτω άνθρωποι & βαλίτσες. Μετά πήγαν σπίτι τους τελικά για΄τι πέταξαν με το επόμενο αεροπλάνο, Κι ήταν ευτυχισμένοι γιατί έφαγαν τα ψάρια σπίτι τους!




Μαριαλένα, Βασίλης & Λυδία με τις μαμάδες τους.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η μαμά Τζένη κι η κόρη της Χριστίνα & παίζανε κιθάρα γιατί θέλανε να εξασκηθούν για το πάρτυ γενεθλίων της Χριστίνας. Η μαμά Τζένη θα τραγουδούσε κι η Χριστίνα θα χόρευε φορώντας στο αυτί της ένα από τα πολύχρωμα λουλούδια που είχαν φυτέψει στον κήπο τους. Στο πάρτυ, ο νονός της Χριστίνας της έφερε μία Barbie Κάρα κι η Χριστίνα φόραγε ένα υπέροχο, μακρύ ροζ φόρεμα. Μετά ήρθαν οι φίλοι της να την πάρουν να πάνε στη θάλασσα, άναψαν φωτιά στην άμμο κι έκατσαν όλοι γύρω από τη φωτιά να ψήσουν ζαχαρωτά. Τραγούδησαν όλοι μαζί το Happy Birthday και το τραγούδι της φιλίας. 

Και ζήσαν' αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.



Πολυτίμη, Βιργινία & Μπάμπης με τις μαμάδες τους.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι με τη μαμά του που το κράταγε τρυφερά και του έλεγε παραμύθια... Το παιδάκι τη χάιδευε στο πρόσωπο λέγοντάς της πως την αγαπάει & πως θέλει να την πάει βόλτα. Το παιδάκι ήθελε να κάνει τη μαμά του πριγκίπισσα, μία πριγκίπισσα που να τη λένε Μαρία... γιατί ήταν πολύ όμορφη & πολύ τρυφερή μανούλα & περνάγανε πολλές ώρες μαζί. Μετά πήγανε να κόψουν λουλούδια μαζί και... ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Και μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία της δημιουργίας: Μαμάδες & παιδιά επί τω έργω...






2 σχόλια:

  1. Δεν έχω λόγια!!!!!!! Εξαιρετικές ιστορίες, μοναδικές, συγκινητικές! Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!!!! Έχετε βραβείο από το ιστολόγιό μας: http://tamagikataxidiatounipiagwgeioumas.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή