Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Όλα του γάμου...συναρπαστικά: Τα προσκλητήρια!

Ξεκινήσαμε από τις προσκλήσεις:
Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε διάφορα σχέδια προσκλητηρίων για να βρούμε έμπνευση, συζητήσαμε κι αποφασίσαμε οι προσκλήσεις μας να έχουν και κείμενο & ζωγραφιά κι ύστερα κάθε παιδί φιλοτέχνησε τη δική του εκδοχή για το προσκλητήριο σε λευκό χαρτί Α5. Τα έργα όλων των παιδιών, ανώνυμα, αναρτήθηκαν στο καβαλέτο έξω από την τάξη μας και μετά το φαγητό ένα-ένα τα νήπια έβγαιναν από την τάξη και ψήφιζαν τις 3 ζωγραφιές που τους άρεσαν περισσότερο για το προσκλητήριο. Ζητήσαμε και τη γνώμη των φίλων μας από το ολοήμερο τμήμα, δίνοντάς τους δικαίωμα μίας ψήφου αλλά και όλων των δασκάλων του νηπιαγωγείου μας, που ψήφισαν κι εκείνες πρόθυμα.
Ιδού οι ζωγραφιές μας (ο αριθμός στο κυκλάκι είναι οι ψήφοι που έλαβε):

Έτσι επελέγησαν οι 4 ζωγραφιές που συγκέντρωσαν τις περισσότερους ψήφους κι έκτοτε κάθε πρωί εθελοντές, την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων, παίρνουν κάποια από τις τέσσερις αυτές ζωγραφιές και φτιάχνουν αντίγραφα, διότι χρειαζόμαστε περίπου 20 προσκλητήρια & δυστυχώς το φωτοτυπικό μας μηχάνημα δεν μπορεί να τις αντιγράψει με χρώμα... αφού λοιπόν είναι πιο όμορφες χρωματιστές, επιλέξαμε να είναι και χειροποίητες.
Ιδού μερικές φωτογραφίες από τους εθελοντές αντιγραφείς επί τω έργω...
Μια δεύτερη ομάδα εθελοντών ανέλαβε να αντιγράψει σε λευκό χαρτί με ωραία γράμματα το κείμενο της πρόσκλησης το οποίο συνετέθη από την ολομέλεια πριν λίγες μέρες.

Το τελικό μας κείμενο
Όταν ολοκληρώθηκε το κείμενο της πρόσκλησης, το σμικρύναμε με τη βοήθεια του φωτοτυπικού, ούτως ώστε να έρθει στο επιθυμητό μέγεθος και κάθε παιδί διάλεξε χρωματιστό χαρτί, μία ζωγραφιά από τα 21 χειροποίητα αντίγραφα και με κόλλα συναρμολόγησε την τελική πρόσκληση. Τέλος, έγραψε ο καθένας το όνομα της οικογένειάς του στο φάκελο και διακόσμησε μ' ένα αυτοκόλλητο της επιλογής του.
Στολίσαμε τις τελειωμένες προσκλήσεις & μόλις ετοιμαστούν κι οι υπόλοιπες, θα μπούνε στους φακέλλους [από τη δεύτερη ομάδα εθελοντών], οι οποίοι βεβαίως θα έχουν πρώτα διακοσμηθεί [από την τρίτη ομάδα εθελοντών], και θα μοιραστούν στις ενδιαφερόμενες οικογένειες καθώς η ημερομηνία του γάμου πλησιάζει απειλητικά...
Οι φάκελοι στολίζονται στην πίσω πλευρά από τους εθελοντές μας

τα προσκλητήρια μπαίνουν μέσα στους φακέλους από άλλους εθελοντές...κι αφού τελειώσουν & εκτεθούν, μοιράζονται από τους μελλόνυμφους στις δασκάλες του σχολείου αλλά και στους συμμαθητές τους... ουσιαστικά διαβάζοντας τους φακέλους, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.
Το επόμενο χρονοβόρο σκέλος της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει άμεσα είναι βεβαίως οι μπομπονιέρες... Οπότε σε λίγες μέρες θα έχουμε νεότερα κατορθώματα για σας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου