Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επιστροφή στα θρανία

Αγαπητοί γονείς,

από τη Δευτέρα 1/6/20 έως την Παρασκευή 26/6/20 το νηπιαγωγείο μας επαναλειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Το κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο υποτμήματα που προσέρχονται εκ περιτροπής:
Εβδομάδα 1η και 3η:
Α' υποτμήμα: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή
Β΄υποτμήμα: Τρίτη- Πέμπτη
Εβδομάδα 2η και 4η:
Α΄υποτμήμα: Τρίτη- Πέμπτη 
Β΄υποτμήμα: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 

Παρακαλούνται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ημέρες προσέλευσης του παιδιού στο σχολείο καθώς υπάρχει αυστηρή σύσταση για διαχωρισμό σε μικρές ομάδες που αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά και δεν μπορούν να αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Η προσέλευση πραγματοποιείται κανονικά από την κεντρική είσοδο αλλά είναι απολύτως απαραίτητη η τήρηση σωστών αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού ιδιαιτέρως πριν το άνοιγμα της πόρτας στις 8.15. 
Προσοχή: Για τους ίδιους λόγους η αποχώρηση των παιδιών πραγματοποιείται από δύο εξόδους ανάλογα με το τμήμα που ανήκει κάθε μαθητής. (Τμήματα 1 & 2 στην οδό Μονεμβασίας - Τμήματα 3 & 4 στην οδό Βαλτετσίου)
Οι γονείς δεν εισέρχονται πλέον στο χώρο του σχολείου, αλλά παραδίδουν και παραλαμβάνουν το παιδί από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό στην εξωτερική γυάλινη πόρτα του νηπιαγωγείου. Η όποια αναγκαία επικοινωνία με την νηπιαγωγό μπορεί να γίνει με συνεννόηση και μόνον μετά την αποχώρηση όλων των μαθητών ή τηλεφωνικά.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να τηρείται, στο μέγιστο δυνατό, ασφαλής απόσταση ανάμεσα στους μαθητές και η χρήση του παιδαγωγικού υλικού θα γίνεται μετά από καθαρισμό των χεριών με αντισηπτικό. Το υλικό έχει μειωθεί ώστε να είναι δυνατή η σωστή απολύμανσή του καθημερινά.

Τα διαλείμματα θα γίνονται ανά τμήμα για να μεγιστοποιηθεί ο χώρος της αυλής ανά μαθητή και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των τμημάτων. Προβλέπεται ο καθαρισμός και ο φυσικός αερισμός της αίθουσας κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των παιδιών.

Τα παιδιά πρέπει να φορούν απλά, άνετα ρούχα και παπούτσια (χωρίς κορδόνια, ζώνες, τιράντες), ώστε να αυτοεξυπηρετούνται πλήρως. 
Στην τσάντα τους (η οποία θα πρέπει να ελέγχεται και να απολυμαίνεται καθημερινά) θα πρέπει να υπάρχουν 
  • μωρομάντιλα για την τουαλέτα, 
  • χαρτομάντιλα 
  • αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια με σαφείς οδηγίες για τη χρήση τους
  • ένα μπουκαλάκι νερό,
  • μια πετσέτα φαγητού και το κολατσιό τους.

Καλό είναι οι γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους κάθε πρωί (με θερμομέτρηση) και πρέπει να τα κρατούν σπίτι αν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα (όπως πυρετός, βήχας, καταρροή), ενημερώνοντας τηλεφωνικά ή με μήνυμα την υπεύθυνη νηπιαγωγό. Παιδιά που θα εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα εντός του σχολικού ωραρίου θα απομονώνονται αμέσως και θα καλούνται οι γονείς για να τα παραλάβουν το συντομότερο δυνατό. 

Είναι σημαντικό και εκτός σχολείου να τηρούνται οι αποστάσεις και να αποφεύγονται οι χώροι συνωστισμού.

Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους κι ελπίζουμε με υγεία και συνεργασία να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις των καιρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου