Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Coding with Colby

Μετά τις εισαγωγικές μας δραστηριότητες χωρίς εξοπλισμό, υποδεχθήκαμε στην τάξη μας το ρομποτικό ποντίκι Colby. Οι παλιοί του γνώριμοι, τα περσινά προνήπια, καταχάρηκαν που τον ξαναείδαν ενώ οι νέοι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη περιέργεια αφού δεν είχαν ξαναδεί παρόμοιο παιγνίδι... Οι 'γνώστες' περιέγραψαν στους νεοφώτιστους τον τρόπο χειρισμού του και σιγά σιγά ξεκίνησαν οι πρώτες διαδρομές... Πρώτος μας στόχος; Να στείλουμε τον Colby στο γιατρό για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά ύστερα από τόσον καιρό που είχε μείνει μόνος του. Κάποιοι έφτασαν πολύ κοντά στο τέλος κι άλλοι απλώς εξερεύνησαν τις αντιδράσεις του στις εντολές τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της ρομποτικής είναι ότι βοηθά το παιδί να συγκεκριμενοποιήσει τις αφηρημένες ιδέες, αφού μπορεί άμεσα να δει τον αντίκτυπο των προγραμματιστικών εντολών του στις πράξεις του ρομπότ.














Την επόμενη μέρα το ενδιαφέρον κι ο ενθουσιασμός παρέμεναν ψηλά και προσπαθήσαμε να στείλουμε το ποντίκι στο τυρί του αποφεύγοντας όμως το φίδι που καραδοκούσε. Όπως έχουμε μάθει στην ενότητα για τα φίδια που μελετάμε αυτόν τον καιρό, τα ποντίκια αποτελούν την πιο συνηθισμένη λεία/τροφή για τα φίδια, οπότε για να μην κινδυνέψει το δικό μας ποντίκι θα έπρεπε να του βρούμε ένα δρόμο που θα το οδηγούσε στο τυρί χωρίς να πέσει πάνω στο κοιμισμένο φιδάκι... Ευτυχώς, καταφέραμε να αποφύγουμε το φίδι αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να ταΐσουμε το ποντικάκι μας... Δεν πειράζει κι αύριο μέρα είναι!













Την τελευταία ημέρα των δράσεων μας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, αφαιρέσαμε τα εμπόδια από τη διαδρομή ώστε ο βαθμός της δυσκολίας να περιορίζεται στη σωστή μέτρηση των απαιτούμενων βημάτων και τον υπολογισμό των κατάλληλων στροφών. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν... κάποια οδήγησαν τον Colby μας πολύ κοντά στο τυρί αλλά δυστυχώς πάλι νηστικός έμεινε! Οπότε αποφάσισε να φύγει για λίγο αλλά μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει σύντομα για να μας συντροφεύσει σε νέα ταξίδια κι εξερευνήσεις στον κόσμο του προγραμματισμού.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου