Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Παιγνίδια με γράμματα

Τα γραμματάκια που μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο συνδέονται πάντα με δραστηριότητες που έχουν νόημα για τα παιδιά ώστε η εμπλοκή τους να εξασφαλίζει το βέλτιστο μαθησιακό αποτέλεσμα. Έτσι το πρώτο γραμματάκι που μας απασχόλησε φέτος ήταν βεβαίως το αρχικό του ονόματος μας. Κάθε παιδί διάλεξε το δικό του μέσα από τη "Γραμματοσαλάτα" και το διακόσμησε όπως επιθυμούσε.






Η δεύτερη δραστηριότητα ήταν λίγο πιο απαιτητική καθώς τα νήπια κλήθηκαν να βάλουν μεμονωμένα γράμματα στη σειρά για να σχηματίσουν ολόκληρο το όνομά τους.








Καθώς μελετούσαμε την ενότητα φίδια, το Φ,φ έγινε βεβαίως το πρώτο γράμμα που μας απασχόλησε και η τελευταία μας σχετική δραστηριότητα ήταν μια παραλλαγή του αγαπημένου παιγνιδιού "Βρες, τρέξε, γράψε". Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και, με το άκουσμα του ονόματός του, κάθε εκπρόσωπος της ομάδας, έσπευδε στο καβαλέτο για να γράψει όσο πιο γρήγορα μπορεί ένα όμορφο Φ,φ και να κερδίσει πόντους για την ομάδα του. Το καταδιασκεδάσαμε κι υποσχεθήκαμε να το ξαναπαίξουμε σύντομα...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου