Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τα στολίδια μας

Όπως κάθε χρόνο φτιάξαμε πολλά στολίδια για να διακοσμήσουμε την τάξη μας και την 23η Δεκεμβρίου, που το νηπιαγωγείο κλείνει, κάθε παιδί πήρε τις δημιουργίες του σπίτι για να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του. 

Πέραν από τις μικρές μπαλίτσες της προηγούμενης εβδομάδας, δημιουργήσαμε και μερικές μεγαλύτερου μεγέθους με την τεχνική του decoupage: Κατ' αρχάς, κάθε παιδί έβαψε μία μεσαία μπάλα φελιζόλ με απαλό χρώμα της αρεσκείας του. Την αφήσαμε να στεγνώσει καλά κι ύστερα το κάθε παιδί διάλεξε ένα τμήμα χριστουγεννιάτικης χαρτοπετσέτας,  το κόλλησε με την ειδική κόλλα γύρω από τη μέση της μπάλας του κι όταν στέγνωσε το στόλισαμε με χρυσόκολλα. Νά'τες λοιπόν οι φετινές μας μπάλες:




Διάφορες φιγούρες από πηλό... Τα παιδιά τις έπλασαν, τις μορφοποίησαν με κουπ-πατ κι αφού στέγνωσαν, τις έβαψαν με τέμπερες σε χρώμα της επιλογής τους. Τέλος τις στόλισαν με πούλιες ή αστεράκια & βεβαίως μπόλικη χρυσόσκονη...




Διάφορες φιγούρες από γύψο... Ετοιμάσαμε το υλικό, το βάλαμε σε καλούπια & μόλις στέγνωσε τα παιδιά το έβαψαν με τέμπερες & το πασπάλισαν με χρυσόσκονες.


Μία ιδέα που βρέθηκε στο διαδίκτυο ήταν αυτές οι χιονονιφάδες: Βάψαμε μικρά γλωσσοπίεστρα με απαλά χρώματα κι όταν στέγνωσαν, σχηματίσαμε χιονονιφάδες που στολίσαμε με πούλιες, αστέρια, λαμπερά πετράδια & καρδούλες.


Κόψαμε πάνω στο περίγραμμα, κολλήσαμε κασκόλ, αυτάκια, μάτια κι ένα ρεσώ για μύτη & δημιουργήσαμε αυτά τα χαριτωμένα χειμωνιάτικα κηροπήγια.




Και μια πιο κοντινή...
Τέλος, χάρη σε μια ιδέα που βρήκαμε στο διαδίκτυο, φτιάξαμε απλούστατες ευχετήριες κάρτες: δημιουργήσαμε μια οικογένεια ταράνδων με αποτυπώματα από τα δακτυλάκια μας, στα οποία ζωγραφίσαμε ματάκια & κερατάκια. Γράψαμε "Χρόνια Πολλά" όπως μπορούσαμε και ...ιδού:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου