Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Στοχασμοί & ιδέες πάνω στα έργα του PAUL ΚLEE

Γνωρίζοντας ότι «η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα εικαστικής αγωγής τα βοηθά ν’ αποκτήσουν οπτικό εγγραμματισμό, μία σύνθετη ικανότητα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με άνεση μέσα από τη δημιουργία οπτικών & εικαστικών μορφών αλλά & να γίνονται ενεργοί και κριτικοί αναγνώστες εικόνων, δεξιότητα η οποία θα τους επιτρέψει, στα πλαίσια του σύγχρονου πολιτισμού (όπου η επικοινωνία έχει αυξανόμενα οπτικό χαρακτήρα), να αξιολογούν & να χρησιμοποιούν επιλεκτικά τον τεράστιο όγκο των οπτικών πληροφοριών που δέχονται καθημερινά» [Γραφάκου & Λαμπίτση, 2011] θεωρώ πολύ σημαντικό οι μαθητές μου να βλέπουν & να επεξεργάζονται έργα τέχνης μεγάλων δημιουργών. 

Εξερευνώντας λοιπόν τη "ΣΧΗΜΑΤΟΧΩΡΑ συναντήσαμε τους πίνακες ενός μοναδικού ζωγράφου, του Paul Klee (1879-1940) και είχαμε μία δημιουργική συζήτηση προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το νόημα των έργων του. Τα σχόλια & οι ερμηνείες των παιδιών ήταν απολαυστικά... Σας ετοιμάσαμε ένα μικρό βίντεο για να ταξιδέψετε κι εσείς λίγο μαζί μας στον υπέροχο κόσμο του σπουδαίου καλλιτέχνη...

Η ερώτηση που τίθεται πάντοτε στα παιδιά είναι με τι μοιάζει ο πίνακας που βλέπουν κάθε φορά στην οθόνη του υπολογιστή...2 σχόλια: