Ανακαλύψαμε το παραμύθι Το μήλο που έπεσε από τη μηλιά κι αφού το διαβάσαμε, μιλήσαμε για τον Νεύτωνα και την έννοια της βαρύτητας. Αποφασίσαμε να πειραματιστούμε για να διαπιστώσουμε μόνοι μας πώς διάφορα αντικείμενα έλκονται από τη Γη. Τα παιδιά διάλεξαν τα αντικείμενα που ήθελαν και τα άφηναν να πέφτουν για να παρατηρήσουν διαφορές και ομοιότητες στον τρόπο & την ταχύτητα πτώσης ανάλογα με το βάρος, τον όγκο αλλά και το ύψος αφετηρίας κάθε αντικειμένου.
Παρατηρήσαμε έργα τέχνης με θέμα τα μήλα κι εφαρμόσαμε τη Ρουτίνα Σκέψης "Step Inside" για να δώσουμε φωνή στα εικονιζόμενα πρόσωπα.
Βρήκαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε δακτυλομπογιά για να ζωγραφίσουμε μήλα.
Πήραμε έμπνευση από τους μεγάλους ζωγράφους και φιλοτεχνήσαμε μήλα με τέμπερες... ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Βασίλι Καντίνσκυ με έμπνευση από το έργο του "Circles in Squares"
Και του Άντι Γουόρχολ με έμπνευση από το έργο του "Donuts"...
Και του Ρενέ Μαγκρίτ...
Αργότερα κάναμε και τυπώματα με δύο μήλα που μας ξέμειναν από το εργαστήρι...
Μάθαμε το παραδοσιακό παιγνίδι "Τα μήλα" και το παίξαμε στην αυλή.
Διαβάσαμε το αριστούργημα του Σελ Σιλβερστάιν "Το δέντρο που έδινε" και συζητήσαμε για τους δύο ήρωες. Διαλέξαμε ποιον θα θέλαμε για φίλο μας και ζωγραφίσαμε.
Παίξαμε πρόσθεση και αφαίρεση με ζάρια, στη δική μας τη μηλιά.
Μάθαμε το Μ,μ του μήλου και παίξαμε διάφορα παιγνίδια λέξεων (όπως τις ερωτήσεις στο Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες του Τριβιζά) στο τέλος των οποίων είχαμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε και μερικά φύλλα εργασίας.
Βρήκαμε λέξεις που αρχίζουν από Μ,μ κι ύστερα παρακολουθήσαμε το αντίστοιχο βίντεο από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση "Ένα γράμμα, μια ιστορία: Η μικρή μαϊμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου