Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Out of Eden Learn - Footstep 2

 Με αρκετή καθυστέρηση λόγω ανατροπών του προγράμματός μας αλλά και την έλευση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε και τη δεύτερη αποστολή μας στο φετινό μαθησιακό ταξίδι του Out of Eden.


Συζητήσαμε για τη γειτονιά μας και τα αγαπημένα μας μέρη. Παρατηρήσαμε χάρτες έντυπους αλλά και ψηφιακούς. Όταν συνεργαζόταν ο υπολογιστής και το διαδίκτυο αξιοποιήσαμε το Google Earth για να κοιτάξουμε τη γειτονιά μας από ψηλά και μας ενθουσίασε η εύρεση του σχολείου μας και του Σελεπίτσαρι και των άλλων οικείων περιοχών.

Από αυτά αντλήσαμε έμπνευση για να φτιάξουμε το δικό μας χάρτη. Συναποφασίσαμε το περιεχόμενο και τα χρώματα. Ζωγραφίσαμε ο καθένας το σπίτι του κι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη. Συνεργαστήκαμε για την σύνθεση του χάρτη και τη δημιουργία του βίντεο παρουσίασής του. Επιλέξαμε την τεχνική του stop motion animation καθώς μας φάνηκε ιδιαιτέρως διασκεδαστική κι ενδιαφέρουσα.

Δυστυχώς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid αλλά και των άσχημων καιρικών συνθηκών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των μελών της ομάδας μας αυξομειωνόταν καθημερινά κι έτσι δεν κατάφεραν όλοι να συμμετάσχουν σε όλα τα στάδια των δραστηριοτήτων. Τρεις μάλιστα φίλοι μας δεν έχουν έρθει καθόλου αυτές τις μέρες... ελπίζουμε όμως να είμαστε όλοι παρόντες στο επόμενο πόνημά μας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το χάρτη μας ακριβώς όπως τον αναρτήσαμε και στην πλατφόρμα του Out of Eden. Μπορείτε να το βρείτε και στο You Tube

Προσθέτουμε όμως κι ένα μικρό bonus. Το βίντεο που ακολουθεί έχει φωτογραφίες από τα γυρίσματα για να πάρετε κι εσείς μια μικρή γεύση από την εργασία στην τάξη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου