Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πρώτες δραστηριότητες

 Η ομάδα των Μικρών Εξερευνητών απαρτίζεται φέτος από νήπια και προνήπια που φοιτούν στο προαιρετικό απογευματινό Τμήμα Β του νηπιαγωγείου μας. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα εκτυλίσσεται απρόσκοπτα και ο Σεπτέμβριος κύλησε ομαλά με δραστηριότητες προσαρμογής, γνωριμίας και κοινωνικοποίησης ως συνήθως καθώς περιμέναμε να ολοκληρωθεί η προσέλευση όλων των εγγεγραμμένων στην ομάδα μας.

Ξεκινήσαμε παιγνίδια γνωριμίας μεταξύ μας και εξοικείωσης με την εικόνα του ονόματός μας και καταλήξαμε σε παιγνίδια μνήμης και αντιστοίχισης με το αρχικό μας γράμμα. Τέλος, φιλοτεχνήσαμε ο καθένας το γράμμα του και διακοσμήσαμε την τάξη μας.

Συζητήσαμε τους λόγους για τους οποίους ερχόμαστε σχολείο και καταγράψαμε τις απόψεις μας πλαισιώνοντάς τες με μία ομαδική ζωγραφιά, πρώτη απόπειρα συνεργασίας εντός μικρο-ομάδας.


Την 4η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των ζώων, μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας ζωάκια και μάθαμε περισσότερα για την ιστορία της Σέρας, της αδέσποτης γατούλας που έχει θέσει υπό την προστασία της η εθελοντική φιλοζωική ομάδα του τμήματος. Επί τη ευκαιρία φτιάξαμε μερικές όμορφες γατούλες και τις τοποθετήσαμε στο παράθυρο που συνήθως εμφανίζεται η Σέρα για να αλληλεπιδράσει μαζί μας. Κάποια παιδιά βέβαια προτίμησαν να φτιάξουν σκυλάκια, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να φωτογραφηθούν...

Την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων, ξεκίνησαν κι οι πρώτες δημιουργίες με οικοδομικό αλλά και οι πρώτες αυθόρμητες συνεργασίες. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για τους μικρούς μας αρχιτέκτονες...








Η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη δυστυχώς έφερε την κατάργηση του 4ου πρωινού τμήματος και την ανακατανομή των μαθητών του απογευματινών τμημάτων επομένως αρκετές μέρες του Οκτώβρη αφιερώνονται επίσης στην προσαρμογή και τη γνωριμία με τη λειτουργία της τάξης. Οι δε επόμενες αναρτήσεις θα αφορούν μία διαφορετική ομάδα παιδιών.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

1 σχόλιο:

  1. Είστε καταπληκτική!!
    Ευχαριστούμε έστω και για αυτό το λίγο
    Κρίμα που άλλαξαν τα τμήματα..
    Μαμά Χάρη ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή