Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Αθλήματα

Μετά τις δραστηριότητες της ημέρας Σχολικού Αθλητισμού τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αθλήματα κι έτσι ξεκινήσμαε ένα μίνι project πάνω στο θέμα αυτό. Πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες έρχονται καθημερινά στην τάξη προς συζήτηση και επεξεργασία ενώ οι απολαυστικότερες στιγμές της ημέρας είναι όταν δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας σε κάποιο σπορ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες από όλες μας τις δραστηριότητες λόγω τεχνικών δυσκολιών... 

Παρατηρήσαμε εικόνες αθλημάτων και μάθαμε τα ονόματά τους. στη συνέχεια μιλήσαμε για την έννοια του συμβόλου και αναγνωρίσαμε το σύμβολο κάθε αθλήματος κάνοντας ταύτιση εικόνων.











Συζητήσαμε για τα αθλήματα που είναι ομαδικά και ατομικά και κάναμε ομαδοποίηση




Απαθανατίσαμε τις προσπάθειές μας να παίξουμε μπάκετ με αυτοσχέδιο καλάθι αλλά και bowling.




Βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πρώτο γράμμα της λέξης Αθλήματα και να το περπατήσουμε αλλά και να βρούμε πολλές λέξεις που αρχίζουν από αυτό ώστε να παρακολουθήσουμε το σχετικό επεισόδιο της σειράς "Ένα γράμμα, μια ιστορία" της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. Επίσης χωρίσαμε τη λέξη Αθλήματα σε συλλαβές και σε γράμματα και κάθε παιδί κλήθηκε να την ανασυνθέσει [κατ' επιλογή] βάσει προτύπου βεβαίως.


Οι δραστηριότητες συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου