Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστροφή στα θρανία


Αγαπητοί γονείς,
για να λειτουργήσει η μικρή μας κοινωνία ομαλά και να προσαρμοστούν εύκολα οι μικροί μας μαθητές, η δική σας συμβολή είναι πάντοτε πολύτιμη & ειδικά τις πρώτες μέρες απολύτως απαραίτητη… Γι αυτό το λόγο παρακαλούμε ν’ ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Ωράριο
Προσέλευση 08.15’ - 08.30’. Αναχώρηση 13.00’
Παρακαλούμε να τηρείτε τις ώρες αυτές  ώστε η ομάδα μας να ξεκινά τις δραστηριότητες της ομαλά δηλ. χωρίς διακοπές από τυχόν αργοπορημένους ή γκρίνια αναμονής από τυχόν βιαστικούς. Ειδικά όταν σχολάμε, είναι πολύ σημαντικό το παιδί σας να νιώθει ασφαλές ότι το περιμένετε έξω από την πόρτα κι όχι ν’ ανησυχεί ότι το ξεχάσατε εάν τυχόν μείνει χωρίς τους συμμαθητές του στην τάξη. Σε περίπτωση αργοπορίας σας, ενημερώστε μας για να το καθησυχάζουμε πιο αποτελεσματικά.

Στην τσαντούλα κατ’αρχάς πρέπει να υπάρχουν
o    μία πετσέτα φαγητού μικρή [που να πλένεται τακτικά]
o   ένα δοχείο νερού που να κλείνει καλά & να είναι σταθερό,
o   ένα σετ καθαρά εσώρουχα κλεισμένα σε προστατευτικό σακουλάκι
o   ένα πακέτο μωρομάντηλα για την τουαλέτα

Πρόγευμα παίρνουμε κατά τις 10.00. Παρακαλούμε να προτιμάτε υγιεινές τροφές [φτιαγμένες από τα χεράκια σας] που να τρώγονται εύκολα  [π.χ. τοστ, φρούτα, ψωμοτύρι, καρότα, ντοματίνια, αγγουράκια, ψωμί με βούτυρο, αυγό σφιχτό, γιαούρτι ή κρέμα, τυρόπιτα, σπανακόπιτα ή ό,τι άλλο θρεπτικό συνηθίζει να τρώει το παιδί σας]. Στον πίνακα ανακοινώσεων έξω από την τάξη ας υπάρχουν διάφορες ιδέες για κολατσιό (σύντομα θα αναρτηθούν και εδώ…)
Γαριδάκια, chips, καραμελοειδή, σοκολατοειδή, φαγητά του περιπτέρου κλπ. απαγορεύονται [εκτός εάν έχουμε γιορτή].

Καθαριότητα – Ρουχισμός
§  Να επιλέγετε ρούχα άνετα & όχι ιδιαιτέρως ακριβά [τα παιδιά λερώνονται πολύ εύκολα, δε χρειάζεται ν’ ανησυχούν ότι θα τα μαλώσετε εάν λερωθούν π.χ. με μπογιές ]. Να αποφεύγετε ρούχα με δύσκολα κουμπώματα & ζώνες ή τιράντες που εμποδίζουν την αυτονομία του παιδιού στην τουαλέτα.
§  Καλό είναι στην αρχή να έχετε μια αλλαξιά ρούχων στην τσάντα για περιπτώσεις ανάγκης, αρκεί το παιδί να μπορεί ν’ αλλάξει μόνο του…
§  Ν’ αποφεύγετε τα κοσμήματα διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή στενοχώριας [εάν τα χάσουν]
§  Να φοράνε παπούτσια ασφαλή [π.χ. αθλητικά κι όχι τύπου σαγιονάρας] για να μπορούν να τρέχουν χωρίς κίνδυνο αλλά χωρίς κορδόνια για να υπάρχει και αυτονομία [και καθαρές κάλτσες καθημερινά]
§  Παρακαλούμε να ΜΗΝ έρχονται παιγνίδια από το σπίτι διότι εντείνουν την αίσθηση κτητικότητας και γίνονται αιτία προστριβών
§  Να ελέγχετε τακτικά τα κεφαλάκια των παιδιών για ψείρες & να μας ενημερώνετε από το πρώτο κρούσμα ώστε να προλάβουμε την επέκτασή τους.


Θέματα υγείας
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για θέματα υγείας πχ. αλλεργίες ή καταστάσεις που χρήζουν προσοχής [μόνιμες ή προσωρινές] για να μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί πιο αποτελεσματικά και να μας δηλώσετε κάποια σταθερά τηλέφωνα στα οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ανά πάσα στιγμή προκύψει ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας κι ελπίζουμε να έχουμε μία δημιουργική και…

Καλή σχολική χρονιά!

1 σχόλιο: