Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Χειμώνας κι Ιστορίες

Διαβάσαμε τα παραμύθια "Ο μεγάλος Χνουδωτός" της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, "Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει" του Μάνου Κοντολέων και "Η βασίλισσα του Χιονιού" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Λατρέψαμε και τις τρεις ιστορίες αλλά ειδικά με τη βασίλισσα του χιονιού βρήκαμε ευκαιρία ν' ακονίσουμε τις δημοσιογραφικές μας ικανότητες κι έτσι πριν διαβάσουμε το παραμύθι απευθύναμε μερικές ερωτήσεις στην παράξενη αυτή βασίλισσα... Όσες δε μας απαντήθηκαν στη διάρκεια της ιστορίας, τις αξιοποιήσαμε για να δώσουμε ένα συμπληρωματικό τέλος στο γνωστό παραμύθι: Τα παιδιά γύρισαν σπίτι τους κι έζησαν αυτά καλά κι εμείς καλύτερα... Τι απέγινε όμως η βασίλισσα; Αν πάντα είχατε αγωνία για την τύχη της, διαβάστε τη δική μας εκδοχή! Όταν τα παιδιά έφυγαν, η βασίλισσα του χιονιού...
στενοχωρήθηκε (Νίκος) και πήγε σ' άλλη χώρα (Εμμανουέλα). Πήγε να δει στο θέατρο και να τραγουδήσει την Όπερα του Χιονιού (Μαρία Σιμώνα). Μετά γύρισε στη χώρα του χειμώνα κι οι πολικές αρκούδες της έκαναν μια παράσταση που της άρεσε πολύ (Χρήστος). Πήγε σ' ένα μαγαζί ν' αγοράσει λουλούδια, ρούχα και παπούτσια (Ιωάννα) κι ύστερα πήγε να βρει άλλα παιδιά για να νιώσει καλύτερα (Αρχοντούλα). Βρήκε παιδάκια κι ήταν πολύ χαρούμενη (Κωνσταντίνος). Έπαιξαν λίγο το "Λύκε-λύκε είσαι δω;" και μετά πήγανε σε κάποια παιγνιδάδικα να πάρουν παιγνίδια -τουβλάκια (Άννα Δ.) - και μετά έφυγε αυτή και πήγε σπίτι της και γέννησε (Πάνος). Βρήκε κι έναν άντρα (Μαρία Μαλεβή)... να είναι παντρεμένη (Πάνος)... Ο βασιλιάς του χιονιού (Μαρία Σιμώνα)!
Μετά πήγε στο Shopping Star & κέρδισε εκατό χιλιάδες ευρώ (Μαρία Σιμώνα)!
Τα παιδιά που γέννησε ήταν τα παιδιά του χιονιού (Κωνσταντίνος). Έφτιαξε χιονάνθρωπο με τα παιδάκια της κι έζησε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα (Ιωάννα & Έλενα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου