Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Η σημαία μας

Αφήνοντας πίσω μας σιγά-σιγά τα σχήματα και με την επέτειο της 28ης προ των πυλών, περάσαμε από το ορθογώνιο στη σημαία μας, που έχει άλλωστε ακριβώς αυτό το σχήμα. Καταρχήν είδαμε το υπέροχο παραμύθι της Γαλάτειας Σουρέλη Ασπρογάλανο πανί και μιλήσαμε για τη σημαία μας και τη σημασία της ως σύμβολο της χώρας μας.

Παρακολουθήστε το παραμύθι στο you tube
Στη συνέχεια παίξαμε τη σημαία μας σε παζλ. Ξεκίνησαν τα προνήπια με την απλή παλαιότερη σημαία με το λευκό σταυρό, την οποία συναρμολογούσαν χτοιχίζοντας 4 τετράγωνα και χωρίζοντάς τα με δύο χάρακες [αντί σταυρού] και την επόμενη μέρα συναρμολογήσαμε την σύγχρονη σημαία με το σταυρό και τις 9 ρίγες. Κάποια παιδιά τα κατάφεραν εύκολα, κάποια άλλα με δυσκολία και κάποια έγιναν πιο δημιουργικά με την εικόνα της σημαίας. Σκοπός μας ήταν να εξασκήσουμε τη λογικομαθηματική μας σκέψη, αντιγράφοντας ένα συγκεκριμένο οπτικό και λεκτικό πρότυπο [μπλε-άσπρο-μπλε-άσπρο κ.ο.κ]. 

Επίσης στους υπολογιστές της τάξης δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό παζλ 12 κομματιών με την εικόνα της σημαίας και τα νήπια ένα-ένα είχαν την ευκαιρία μέσα στην εβδομάδα να συνθέσουν τη σημαία παζλ στον υπολογιστή, άσκηση που εστιάζει στο συντονισμό ματιού-χεριού [χειρισμός ποντικιού] και στην παρατηρητικότητα. [Δεν φωτογραφήθηκαν όλα τα παιδιά για πρακτικούς λόγους αλλά έπαιξαν όλα!!!]

Μάλιστα εάν πατήσετε το σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να παίξετε ένα παρόμοιο παζλ διαδικτυακά. Σε περίπτωση που η σημαία εμφανίζεται ολόκληρη, όταν μεταβείτε στη σχετική σελίδα, πατήστε το κουμπί της ανανέωσης που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης. Στην ίδια ιστοσελίδα μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει γρήγορα κι εύκολα ψηφιακά παζλ με εικόνες της επιλογής του. Προσοχή βεβαίως όσο ευεργετική κι αν είναι η ενασχόληση με τα ψηφιακά παζλ, τα παιδιά δεν πρέπει να παραμένουν μπροστά στην οθόνη για περισσότερο από 20 λεπτά την ημέρα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου