Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη μας εβδομάδα...

Καινούρια σχολική χρονιά, καινούρια ομάδα παιδιών, χαμογελαστών και χαριτωμένων με όρεξη για παιγνίδια και εξερευνήσεις. Οι πρώτες μέρες κύλησαν ήσυχα με πολλά παιγνίδια γνωριμίας και προσαρμογή στην τάξη και στην ομάδα συνομηλίκων. 
Οι πρώτες επαφές με τη γωνιά του οικοδομικού υλικού ήταν δημιουργικότατες και πολλά υποσχόμενες...


Από τις πρώτες μας συζητήσεις, η πιο σημαντική ήταν ο λόγος που ερχόμαστε σχολείο και τα νηπιάκια είχαν πολλά να πουν παρά την αναμενόμενη αρχική συστολή... Ιδού λοιπόν οι πρώτες μεγάλες μας σκέψεις:

Ερχόμαστε σχολείο
  • για να μάθουμε γράμματα [Νίκος, Ιωάννα, Μαρία Μ.] και συμφώνησαν πολλοί εν χορώ...
  • για να διαβάζουμε και να γίνω επιστήμονας και ν' ανακατεύω φίλτρα [Μαρία Σιμώνα]
  • για να διαβάζω και να γίνω αστυνομικός [Μιλτιάδης]
  • για να μεγαλώσει το μυαλό μας και για να πάμε σ' εργαστήριο [Χρήστος]
  • για να γίνω πυροσβέστης [Κωνσταντίνος]
  • για να γράφω γράμματα και να διαβάζω [Άννα Γ.]
  • για να διαβάζω τη σκέψη και να γίνω πειρατής [Θοδωρής]
  • για να διαβάζουμε βιβλία [Ιωάννα]

Γνωρίσαμε και μια καινούρια φίλη, τη Ρόξι, που μας έφερε δωράκι την ιστορία του ξάδελφού της, του Τσέτσερ ο οποίος συνάντησε κάποιες δυσκολίες την πρώτη μέρα του σχολείου αλλά τις ξεπέρασε με "το μαγικό φιλάκι"... Μπορείτε κι εσείς να δείτε την ιστορία The kissing hand της Audrey Penn στο youtube.


Το πρώτο μας παραμύθι λοιπόν, το είδαμε στον υπολογιστή και μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Συμπαθήσαμε πολύ τον κεντρικό ήρωα, τον Τσέστερ και θελήσαμε να χρωματίσουμε κι εμείς έναν, με τα χρώματα της φαντασίας μας. Απολαύστε λοιπόν τις πρώτες μας προσπάθειες:



Την επόμενη μέρα συζητήσαμε ξανά με τη Ρόξι την ιστορία του Τσέστερ και θυμηθήκαμε τις περιπέτειές του και ζητήσαμε να παρακολουθήσουμε ξανά το βιντεάκι, το οποίο μας συγκίνησε κιόλας. Αμέσως μετά ιχνογραφήσαμε με μαρκαδόρο το χέρι μας σε χαρτί και βάλαμε μία σφραγιδοκαρδούλα... έτσι φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας μαγικό φιλάκι στη ζωγραφιστή μας παλάμη για να μοιάσουμε λίγο στον φίλο μας τον Τσέστερ...




Αυτά για αρχή... Περισσότερες εξερευνήσεις προσεχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου