Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ορατά... συναισθήματα

Στην προσπάθειά μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα συναισθήματα, ώστε να αναπτυχθεί η κατανόηση κι η ενσυναίσθηση για να μπορέσουμε εντέλει να τα εκφράσουμε και να τα διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα, κάναμε μία δραστηριότητα παρατήρησης με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή ως εποπτικό μέσο. 
Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες & ζητήθηκε από τα νήπια ν' αναγνωρίσουν τι νιώθουν τα δύο παιδιά και βεβαίως να αιτιολογήσουν την αποψή τους [με τη χρήση της ρουτίνας σκέψης "Τί σε κάνει να το λες αυτό;"]...
Αμέσως μετά τα νήπια κλήθηκαν να μπουν στο μυαλό των εικονιζόμενων και να εξηγήσουν για ποιο λόγο βιώνουν το συγκεκριμένο συναίσθημα. Εδώ, τα νηπιάκια μας περισσότερο πρόβαλαν τα δικά τους συναισθήματα στα παιδιά των εικόνων [ειδικά στη χαρά] & λιγότερο έκαναν εικασίες για τη σκέψη των εικονιζομένων. Παρακάτω βλέπετε ακριβώς τι απάντησε το κάθε παιδί που θέλησε να βάλει το συννεφάκι σκέψης πάνω από το κεφάλι του & να δανείσει τη φωνή του στις εικόνες μας.













Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο το ότι οι φίλοι κυριαρχούν στη χαρά των παιδιών ενώ στο θυμό, οι εικασίες για τα αίτια ποικίλουν...











Σύντομα θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες δραστηριότητες και για τα υπόλοιπα συναισθήματα, οπότε έχουμε να δούμε και ν' ακούσουμε πολλά ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου