Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Όλα του γάμου...συναρπαστικά: Τα γλυκά!

Μια μέρα πριν το γάμο καλέσαμε στην τάξη μας τρεις μαμάδες για να μας βοηθήσουν με τα γλυκά του γάμου... Δυστυχώς δεν εντρυφήσαμε στα παραδοσιακά γλυκά των διαφόρων περιοχών της χώρας μας... διότι ο γάμος μας δε θα γινόταν ούτε του χρόνου, έτσι περιοριστήκαμε σε γλυκά που μπορούσαμε να φτιάξουμε στην τάξη, δηλαδή μια τούρτα για το γάμο και μικροκεράσματα για τη βάφτιση, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.
Ευχαριστούμε τις μαμάδες που προθυμοποιήθηκαν: την Κα Κωνσταντίνα, μητέρα του Ραφαήλ, τη Κα Κατερίνα, μητέρα του Μπάμπη και την Κα Μαρίνα, μητέρα της Πολυτίμης.
Πιάσαμε δουλειά πρωί-πρωί. Τα νήπια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη ομάδα με τη βοήθεια της Κας Κατερίνας έφτιαξαν την τούρτα κι οι άλλες δύο ομάδες με τη βοήθεια της Κας Μαρίνας & της Κας Κωνσταντίνας από 40 γλυκάκια βάφτισης τύπου τράιφλ.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα υλικά είναι απλά κι αγαπημένα: μπισκότα, γάλα, κρέμα, ζελέ, τρούφα & τα παιδιά καταχαρούμενα που ασχολούνται με μια αγαπημένη ασχολία, τη ζαχαροπλαστική, έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο αφού οι μαμάδες κυρίως συντόνιζαν τηρώντας τη σειρά και δίνοντας οδηγίες, παρά έφτιαχναν οι ίδιες...
Η τούρτα μας φτιάχτηκε από μπισκότα πτι-μπερ [δύο στρώσεις] βουτηγμένα σε γάλα, μία στρώση κρέμα αραβοσίτου βανίλια, μία στρώση ακόμη μπισκότα,  μία στρώση κρέμα αραβοσίτου σοκολάτα, μία ακόμη στρώση πτι-μπερ, σαντιγί [δηλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη] και χρωματιστή τρούφα. Ιδού:










Τα μίνι τράιφλ της βάφτισης, 80 τεμάχια, φτιάχτηκαν με μία στρώση cookies με κομματάκια σοκολάτας θρυμματισμένα, μία στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής [φτιαγμένη από γάλα και κορνφλάουρ] και μία στρώση ζελέ. Η δυσκολία ήταν να μπουν τα υλικά στο μικροσκοπικό ποτήρι χωρίς να χυθούν στο τραπέζι αλλά τα μικρά χεράκια τα κατάφεραν μια χαρά... Ιδού:











Την ημέρα της γιορτής δεν καταφέραμε να τα φωτογραφήσουμε όπως τους άξιζε αλλά είχαν περίοπτη θέση στο μπουφέ μας κι αυτή η φωτογραφία σας δίνει μια ιδέα για το τελικό προϊόν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου