Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Out of Eden Learn Step 1

Για μια ακόμη χρονιά η τάξη μας συμμετέχει στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα του Out of Eden Learn. Συνοδοιπόροι μας είναι δύο νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και 4 σχολεία από τις ΗΠΑ.
Πρώτη μας αποστολή ήταν να γνωρίσουμε τον Paul Salopek και το επικό του ταξίδι και να γνωριστούμε με τους συνταξιδιώτες μας.

Αρχικά προσπαθήσαμε να φανταστούμε τον Πωλ και να τον ζωγραφίσουμε.


Τελικά ψάξαμε για τον Πωλ στο διαδίκτυο και βρήκαμε αρκετές φωτογραφίες του, οι οποίες πυροδότησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι ακριβώς σημαίνει να είσαι δημοσιογράφος-ανθρωπολόγος και κάναμε ενδιαφέρουσες εικασίες...


Στη συνέχεια, εφαρμόσαμε τη Ρουτίνα Σκέψης "Δες - Σκέψου - Αναρωτήσου" για να προσεγγίσουμε ενδελεχώς τις φωτογραφίες του.


Το ταξίδι του μας φάνηκε ιδιατέρως ενδιαφέρον κι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτό μέσω της κοινότητας του Out of Eden Learn. Οπότε, καταλήξαμε στο όνομα της ομάδας μας "Φίλοι της Τίγρης" και φιλοτεχνήσαμε την αντιπροσωπευτική μας εικόνα (Avatar): 


Επίσης συμφωνήσαμε στις πληροφορίες που θα αποκαλύπταμε στα υπόλοιπα σχολεία κι ετοιμάσαμε την εισαγωγική μας παράγραφο.


Όλη μας η εργασία αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο και αναρτήθηκε στην πλατφόρμα μέσω αυτού του συνδέσμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου