Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μια πολύ πεινασμένη κάμπια...

Το αγαπημένο βιβλίο του Eric Carl "Μία κάμπια πολύ πεινασμένη" ήταν το παραμύθι που μας συντρόφευσε στην ενασχόληση με τα φρούτα: 


Καθώς η κάμπια της ιστορίας ξυπνά πεινασμένη, την παρακολουθούμε κάθε μέρα να τρώει φρούτα και μάλιστα ολοένα αυξανόμενο αριθμό... Πρώτη μας αποστολή ήταν λοιπόν ν' απεικονίσουμε ποια μέρα του παραμυθιού μας άρεσε περισσότερο, ζωγραφίζοντας το είδος και τον αριθμό των φρούτων που κατανάλωσε η κάμπια.























Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιγνίδι λογικομαθηματικό όπου τα νήπια καλούνταν να συμπληρώσουν ένα πίνακα διπλής εισόδου με φρούτα σε διαρκώς αυξανόμενο μέγεθος.


Έπειτα καταγράψαμε με κάρτες [σε πίνακα] τον αριθμό των φρούτων που έτρωγε η κάμπια καθώς μεγάλωνε καθώς και το μέγεθός της όπως μεταβαλλόταν κάθε φορά, ουσιαστικά συνδέοντας το κάθε αριθμητικό σύμβολο με την πληθυκότητά του.


Μετά κάθε παιδί διάλεξε τυχαία μία κάρτα αριθμού και συμπλήρωσε φύλλο εργασίας με την κάμπια και τον αριθμό που του έτυχε.
























Τις επόμενες μέρες ασχοληθήκαμε με κάθε αριθμό ξεχωριστά, παίξαμε παιγνίδια με κάρτες και ζάρια και συμπληρώσαμε σχετικά φύλλα εργασίας.






Επ' ευκαιρία της ενασχόλησής μας με τα φρούτα συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τις βιταμίνες που προσφέρουν στον οργανισμό & για το πόσο απαραίτητα είναι βέβαια στη διατροφή μας. Μιλήσαμε για τα φρούτα που μας αρέσουν περισσότερο και οργανώσαμε μίνι εκλογές για το αγαπημένο φρούτο της ομάδας μας. Όλοι οι προτεινόμενοι υποψήφιοι γράφτηκαν στον πίνακα κι από κει τα νήπια αντέγραψαν την επιλογή τους σε ατομικές καρτέλες και ψήφισαν το αγαπημένο τους. Ιδού οι ψήφοι όπως βγήκαν από την κάλπη:




1 σχόλιο: