Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Όλα του γάμου... συναρπαστικά: Οι μπομπονιέρες!

Όταν ξεκινήσαμε ν' ασχολούμαστε με το μεγάλο θέμα 'μπομπονιέρες', το πρώτο μας βήμα ήταν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούσαν βεβαίως τα χρώματα που θα χρησιμοποιούνταν. Τα παιδιά είχαν πολλές προτάσεις... νομίζω δεν υπήρξε κάποιο χρώμα που δεν προτάθηκε - ακόμη και το μαύρο! Οπότε η μόνη δημοκρατική λύση στην πληθώρα επιλογών ήταν η ψηφοφορία... και τ' αποτελέσματα μάλλον δύσκολα για τους διοργανωτές του γάμου: τα χρώματα που επελέγησαν ήταν κόκκινο & χρυσό!!! Συμφωνήσαμε όμως αν δε βρεθούν τέτοια τούλια να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα αυτά στις κορδέλες & το στολισμό, το οποίο τελικά και έγινε.
Όταν αγοράστηκαν τα υλικά κι αρχίσαμε την κατασκευή, διαπιστώσαμε ότι δεν ξέραμε όλοι να φτιάχνουμε κόμπους... οπότε ξεκινήσαμε από κει: μάθαμε τον τρόπο και κάναμε εξάσκηση γύρω από τα δαχτυλάκια μας.



Αμέσως μετά ξεκινήσαμε να γεμίζουμε τα εσωτερικά τούλια με 10 κουφετοσμαρτάκια στο κάθε τούλι, να κλείνουμε τις μπομπονιέρες και να τις τοποθετούμε στο καλάθι τους. Περιττό ν' αναφέρουμε ότι χρειάστηκαν αρκετά μαθηματικά σε αυτή τη δραστηριότητα διότι εκτός από τις μετρήσεις, υπήρξαν κι αρκετές προσθαφαιρέσεις μέχρι να επιτευχθεί το 10... και το καλύτερο είναι ότι οι προσθαφαιρέσεις γίνονταν συχνά με τη βοήθεια των φίλων μας κι όχι μόνο της δασκάλας.




Το καλάθι μας την πρώτη μέρα




Τα καλάθια μας τη δεύτερη μέρα





Σύντομα θ' αναρτηθεί και φωτογραφία με τις τελειωμένες μας μπομπονιέρες...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου