Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τι πραγματικά χρειάζεται το παιδί για το σχολείο


Αυτήν την εποχή, καθώς αρχίζουν τα σχολεία, οι γονείς καλείστε να ξοδέψετε μία μικρή περιουσία για τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη & άλλα σχολικά είδη κι ίσως ανησυχείτε αν θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε στις αυξημένες ανάγκες του παιδιού. Πέραν όμως από τα υλικά αγαθά που θα πρέπει ν’ αγοράσετε, ο πιο σημαντικός εξοπλισμός που έχει ανάγκη το παιδί βρίσκεται στον παρακάτω κατάλογο & δεν κοστίζει τίποτα!!! Πρέπει όμως να τον προσφέρετε στα παιδιά απλόχερα και σε καθημερινή βάση… εάν εξασφαλίσετε στο παιδί σας όλα τα παρακάτω, του εγγυάστε όχι μόνον μια επιτυχημένη σχολική πορεία αλλά και μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.
Δώστε λοιπόν προσοχή & φροντίστε να έχει πάντα το παιδί σας…
1) Ισχυρή αυτοπεποίθηση
Αμέτρητα παιδιά στις μέρες μας εμφανίζουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, ενώ αντίθετα πολλά είναι και εκείνα που έχουν υπερβολική αίσθηση του «εγώ» τους, χωρίς να καταλαβαίνουν ποια πραγματικά είναι και ποια είναι τα ταλέντα τους. Η αγάπη & η αποδοχή σας το βοηθούν να πιστεύει στον εαυτό του.
2) Καλά θρεμμένο σώμα
Προσπαθήστε να προσφέρετε υγιεινό σπιτικό κολατσιό για το παιδί σας, ένα μικρό φρούτο π.χ. είναι πιο ωφέλιμο από έναν τυποποιημένο χυμό με συντηρητικά και ζάχαρη. Τοστάκια, τυροπιτάκια της γιαγιάς, κουλουράκι σουσαμένιο με τυράκι είναι μερικές σωστές επιλογές. Μην αγοράζετε κάτι τελευταία στιγμή από το περίπτερο διότι τα γαριδο-πατατάκια, τα τυποποιημένα κρουασάν, τα αναψυκτικά και τα σοκολατένια μπισκότα δεν είναι κατάλληλο κολατσιό για κανένα παιδί.
Διαβάστε περισσότερα στο χώρο γονέων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου