Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Άνοιξης δημιουργίες...

Μόλις επιστρέψαμε από τις πασχαλινές διακοπές κι η Άνοιξη γύρω μας οργιάζει, ήταν απολύτως φυσικό να μπει στην τάξη μας και στη συζήτησή μας. Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για το πως εμπνέει τους ζωγράφους και παρατηρήσαμε μερικά ανοιξιάτικα έργα. 

 

 

 

 

 

Δεν ήθελαν και πολύ οι μικροί μας καλλιτέχνες για να πάρουν τα χρώματα και να δημιουργήσουν... Ατομικά, σε ζευγάρια, ή σε τριάδες & τετράδες έπιασαν χρώματα και πινέλα ή το ποντίκι του υπολογιστή και ... Ιδού μερικές πραγματικά ανοιξιάτικες δημιουργίες!

Φίλιππος & Ραφαήλ

Έλμα & Μπάμπης

Μάριος & Βιργινία






Οι ψηφιακές δημιουργίες με το εικαστικό λογισμικό TUX PAINT έγιναν ατομικά στη διάρκεια των ελεύθερων πρωινών δραστηριοτήτων κι είναι πραγματικά αξιόλογες αν σκεφθεί κανείς ότι τα νήπια δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τα εργαλεία του συγκεκριμένου λογισμικού [ακριβώς επειδή όσο κι αν αγαπάμε τις ΤΠΕ, στην τάξη δεν επιτρέπεται στα παιδιά να 'σταθμεύουν' μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για ώρες, όσο δημιουργικό έργο κι αν παράγουν...]

Αναστασία
Βασίλης
Βιργινία
Γιώργος
Έλμα
Εύη
Κυριάκος
Λυδία
Μαριαλένα
Μάριος
Μπάμπης
Ραφαήλ
Ακόμη, ξαναθυμηθήκαμε (κατ' απαίτησιν των νηπίων) τα κινούμενα σχέδια της εκπαιδευτικής τηλεόρασης κι είδαμε το βιντεάκι για το πρώτο γράμμα της άνοιξης δηλ. το Α,α  - το οποίο μπορείτε να δείτε κι εσείς ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.
Αμέσως μετά τα νήπια ανέλαβαν αποστολή ντετέκτιβ και βοήθησαν την Κα Αντιγόνη Άλφα [μία χαρτόκουκλα που μας επισκέφθηκε] να εντοπίσει τα παιδιά της που είχαν χαθεί σε διάφορα χαρτιά κι εφημερίδες. Οι μικροί ντετέκτιβς τα κατάφεραν περίφημα και βρήκαν όλα τα 'αλφάκια' που κρύβονταν στα έντυπα αλλά και πάρα πολλά που κρύβονταν μέσα στα φύλλα των εφημερίδων! Εύγε.

 


 




Φίλιππος & Μπάμπης




Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Υποσχέσεις...

Μαζί με τις πασχαλινές ευχές δώσαμε και μία υπόσχεση: ν' αναρτήσουμε τη συνταγή για τα κουλουράκια που φτιάξαμε στην τάξη, σε περίπτωση που κάποιες μανούλες επιθυμούσαν να την επαναλάβουν στο σπίτι με τα παιδιά τους, τα οποία παρεπιμπτόντως κατενθουσιάστηκαν με τη ζαχαροπλαστική δραστηριότητα.



Βρείτε λοιπόν τη συνταγή μας ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο...



Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τα πασχαλινά μας...

Οι πασχαλίτσες μας: Κατασκευή με χάρτινα πιατάκια. Κρυφό κηροπήγιο με εσωτερικό ρεσώ. [διασκευή από διάφορες διαδικτυακές κατασκευές πασχαλίτσας ]




Τα λαγουδάκια μας: Χαρτοκοπτική [η ιδέα προέρχεται από την ιστοσελίδα http://charlottesfancy.com/




Τα νήπια ενθουσιάστηκαν με τα πασχαλινά αυγά & χρωμάτιζαν συνέχεια... Έτσι δημιουργήσαμε αυτούς τους 'τρίπτυχους' πίνακες για να στολίσουμε την τάξη μας.




Οι ευχετήριες κάρτες μας: Αποτυπώματα του δείκτη που μεταμορφώθηκαν σε χαριτωμένα κοτοπουλάκια... Καλό Πάσχα!
[Η ιδέα προήλθε από το mykidcraft.com]





Τα καλαθάκια μας, γεμάτα με αυγά & κουλουράκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας.


Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!